Těsto na slané koláče

Seznam surovin

Na oblohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a přidáme špetku cukru a lžíci mouky. Důkladně promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme se solí, nakrájíme do ní na drobné kousky změklou heru a vmícháme vejce. Přilijeme vzešlý kvásek a vše propracujeme na hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě 30 minut kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejně velké části a na pomoučeném válu z nich utvoříme bochánky. Zakryjeme je čistou utěrkou a na teplém místě necháme kynout dalších 15 minut.

Každý bochánek rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Okraje plátů trochu zvedneme, obložíme zvolenou oblohou a upečeme.

Italský zahradnický koláč (obloha na 1 koláč)

V misce rozšleháme vejce s mlékem, vmícháme mouku a nastrouhaný eidam. Těstíčko ochutíme solí a pepřem a nalijeme ho na připravený korpus koláče.

Na střed koláče položíme kolečko papriky a půlku podélně rozkrojeného hermelínu a po obvodu rozdělíme celá omytá rajčátka a plátky slaniny ozdobně stočené v kolečkách cibule.

Na závěr koláč doplníme kuličkami hrášku, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova. Před podáváním koláč ozdobíme jehličkami rozmarýnu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...