Tvarohový závin s meruňkami
Seznam surovin
- tvaroh měkký 500 gramů
- cukr krupice 1 lžíce
- cukr moučkový 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra 1 lžička
- listové těsto 500 gramů
- kompot meruňkový 400 gramů
- vejce 1 kus (na potření)
Postup přípravy
1. Tvaroh s krupicí, moučkovým i vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou vymíchejte do hladké směsi.
2. Listové těsto rozdělte na dva kusy a vyválejte z nich postupně dvě tenké placky.
3. Placky pomažte tvarohovou náplní, poklaďte ji okapanými meruňkami a zaviňte.
4. Povrch závinů propíchejte vidličkou, hojně potřete rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut.
Poznámka k receptu
Místo meruněk můžete použít i broskve či jiné čerstvé, mražené nebo konzervované ovoce.
Načítám komentáře...