Vaječná roláda se šunkou a sýrem
Seznam surovin
- olej 2 lžíce
- tvaroh měkký 120 gramů (lučina)
- mléko 3,4 hrnku
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- sůl 1,4 lžičky
- vejce 12 kusů
- hořčice dijonská 2 lžíce
- sýr Čedar 2 hrnky (nastrouhaného +1/4)
- šunka 250 gramů (kvalitní dušená)
- cibulka jarní 2 kusy
- bylinky (na ozdobu, např. Tymián)
Postup přípravy
1. Vyložte pečicím papírem dno a stěny vymazaného plechu o rozměrech 38 x 25cm. Olejem potřete také pečicí papír.
2. V menší misce prošlehejte lučinu a mléko dohladka. Přidejte mouku, osolte a dobře promíchejte.
3. Ve velké míse prošlehejte vejce, až se bílky se žloutky propojí. Přidejte k nim lučinovou směs a dobře promíchejte. Výsledné těstíčko vylijte na připravený plech a pečte při 190 °C asi 30 minut (vejce se začnou nafukovat a nebudou tekutá).
4. Vyjměte vejce z trouby, hned je potřete hořčicí a posypte hrnkem nastrouhaného čedaru, na kousky nakrájenou šunkou, pokrájenou jarní cibulkou a opět hrnkem čedaru (zbylý sýr si nechte na ozdobu).
5. Podél kratší strany stáčejte plát do rolády a zároveň zespodu vaječného korpusu odlupujte pečicí papír. Povrch rolády posypte zbývajícím sýrem a zapečte ještě 3–4 minuty, aby se rozpustil. Podávejte nakrájenou na plátky a posypanou bylinkami podle své chuti.
Poznámka k receptu
Roláda je vynikající teplá i studená.
Načítám komentáře...