Velikonoční slaný dort
Seznam surovin
Na dort:
- brambory 200 gramů (uvařené ve slupce)
- sůl
- cibule 1 kus
- olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- hrášek zelený 100 gramů (mražený)
- vejce 2 kusy (uvařená natvrdo)
- vejce 3 kusy (syrová)
- paprika pálivá 1 lžička (mletá)
- pepř černý (mletý)
Kromě toho:
- olej (na vymazání formy)
- petržel hladkolistá (nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Uvařené prochladlé brambory oloupeme a rozmačkáme. Osolíme je a rozložíme na dno dortové formy vymazané olejem.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zesklovatíme v pánvi na oleji. Přidáme utřený česnek a hrášek a krátce podusíme.
Natvrdo uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme je na brambory ve formě a posypeme hráškem s cibulí.
Syrová vejce rozkvedláme, osolíme, ochutíme mletou paprikou a opepříme. Nalijeme je na zeleninu ve formě, vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Upečený dort necháme krátce prochladnout, pak ho posypeme petrželkou a nakrájíme na porce.
Načítám komentáře...