Závin s "tatarákem"

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji orestujeme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Mleté maso ochutíme solí a pepřem a promícháme s kečupem, vejcem a cibulí. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

V míse rozetřeme droždí se 4 lžícemi vlažného mléka, lžící mouky a špetkou cukru na řídký kvásek, který necháme 10 minut vzejít. Pak do mísy s kváskem prosejeme mouku se solí, přilijeme rozehřátý tuk a zbylé vlažné mléko s rozkvedlanými žloutky a vypracujeme středně tuhé těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě 30 minut kynout.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme na pomoučeném válu na plát o velikosti 30 x 20 cm. Každý plát potřeme masovou směsí, posypeme nasekanou petrželkou, orestovanou cibulkou a čtvrtinou nastrouhaného sýru a těsto i s náplní stočíme do závinu.

Oba záviny přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme na teplém místě 20 minut kynout. Záviny potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme zbylým sýrem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. Pak teplotu snížíme na 180 °C a záviny dopékáme 35 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...