Zelná musaka
Seznam surovin
- zelí kysané 750 gramů
- mleté maso 550 gramů (směs hovězího a vepřového)
- rýže dlouhozrnná 130 gramů (syrová)
- vejce 3 kusy
- smetana zakysaná 1,5 decilitru
- smetana na šlehání 1 decilitr
- olej slunečnicový 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Zelí scedíme a orestujeme na 2 lžících oleje. Na zbylém oleji orestujeme mleté maso dorůžova (asi 10 minut), osolíme ho a opepříme.
Do vymazané a vysypané zapékací mísy urovnáme polovinu zelí a rozložíme na něj orestované maso. Zakryjeme ho propláchnutou a odkapanou rýží a přidáme vrstvu zbylého zelí.
Obě smetany rozšleháme s vejci a 1 dl vody, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme musaku v míse, vložíme ji do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi 55 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Počkejte si. Musaku krájejte až po prochladnutí. Nebude se pak rozpadat.
Načítám komentáře...