Zelná musaka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí scedíme a orestujeme na 2 lžících oleje. Na zbylém oleji orestujeme mleté maso dorůžova (asi 10 minut), osolíme ho a opepříme.

Do vymazané a vysypané zapékací mísy urovnáme polovinu zelí a rozložíme na něj orestované maso. Zakryjeme ho propláchnutou a odkapanou rýží a přidáme vrstvu zbylého zelí.

Obě smetany rozšleháme s vejci a 1 dl vody, osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme musaku v míse, vložíme ji do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi 55 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Počkejte si. Musaku krájejte až po prochladnutí. Nebude se pak rozpadat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...