Koláčky s brynzou a rybízem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pokud nemáme již rozválený plát, rozválíme listové těsto na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj kolečka, která přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Zbylé těsto znovu rozválíme a nakrájíme ho na proužky, kterými ovineme kolečka tak, abychom vytvořili vyšší okraj a vznikl jakýsi košíček. Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 7 minut dozlatova. Pak je necháme vychladnout a mezitím připravíme slanou brynzovou náplň.

V misce rozmícháme brynzu se smetanou, lehce ji osolíme a opepříme. Touto směsí naplníme vychladlé koláčky, ozdobíme je čerstvými lístky rukoly a kuličkami rybízu a podáváme co nejdříve, aby těsto zůstalo křupavé a nerozmočilo se.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...