Koláčky s brynzou a rybízem
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- rybíz 200 gramů (červený a bílý)
- sýr Brynza 1 balíček
- rukola 1 svazek
- smetana 2,5 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- vejce (na potření)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Pokud nemáme již rozválený plát, rozválíme listové těsto na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj kolečka, která přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Zbylé těsto znovu rozválíme a nakrájíme ho na proužky, kterými ovineme kolečka tak, abychom vytvořili vyšší okraj a vznikl jakýsi košíček. Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 7 minut dozlatova. Pak je necháme vychladnout a mezitím připravíme slanou brynzovou náplň.
V misce rozmícháme brynzu se smetanou, lehce ji osolíme a opepříme. Touto směsí naplníme vychladlé koláčky, ozdobíme je čerstvými lístky rukoly a kuličkami rybízu a podáváme co nejdříve, aby těsto zůstalo křupavé a nerozmočilo se.
Načítám komentáře...