Koláčky se zapečenými vejci
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- vejce 6 kusů (natvrdo uvařené)
- sýr polotvrdý 200 gramů (Eidam)
- smetana 1 decilitr
- oregano 1 lžička (sušené)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrájíme z něj kolečka. Vyložíme jimi malé vymazané koláčkové formičky a upečeme je v troubě vyhřáté na 200 °C do světle žluta.
Mezitím nastrouháme sýr a promícháme ho se smetanou, solí, pepřem a sušeným oreganem. Asi 2/3 sýrové směsi rozdělíme na dno předpečených koláčků, poklademe je kolečky vařených vajec, překryjeme zbylou sýrovou směsí, vrátíme zpět do trouby a zapečeme dozlatova.
Koláčky podáváme se zeleninovým salátem jako lehké hlavní jídlo nebo předkrm.
Načítám komentáře...