Koření s levandulí
Seznam surovin
- semínka fenyklová 1,5 lžíce
- pepř černý 2 lžíce (celý)
- levandule 1 lžíce
- rozmarýn 1 lžíce
- tymián 2 lžíce
- oregano 2 lžíce
- koření chilli 1 lžíce (vločky)
- cukr třtinový 2 lžíce
- sůl hrubá 3 lžíce
Postup přípravy
1. Koření promíchejte v misce a lehce ho rozdrťte v hmoždíři, abyste částečně rozbili zejména kuličky pepře a hrubou sůl.
2. Pokud ho budete používat třeba do omáček na těstoviny, do ragú nebo na ochucení vepřového masa, je lepší nechat mu hrubší strukturu. Budete-li jím chtít ochutit drůbež nebo ryby, rozmixujte nebo rozdrťte ho téměř na prášek.
3. Skladujte v uzavíratelné nádobě a v temnu, aby koření neztratilo barvu.
Načítám komentáře...