KREVETOVÉ JEDNOHUBKY I
Seznam surovin
- krevety 12 kusů (čerstvé)
- avokádo 1 kus
- bageta 1 kus
- slanina anglická 6 plátků
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 5 lžic (+ na zakápnutí)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- cibulka jarní 1 snítka
- limetka 1 kus
- koření chilli 1/2 lžičky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Krevety zbavte hlav a oloupejte. Do misky dejte 2 lžíce oleje, šťávu z ½ limety, chilli, sůl a pepř, promíchejte, krevety ve směsi obalte a nechte odležet. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete česnekem, zakápněte olejem a zprudka zapečte pod grilem nebo na pánvi.
2. Avokádo rozpulte, odstraňte pecku (ale nevyhazujte ji) a vydlabejte dužinu. Rozmačkejte ji vidličkou se 2 lžícemi oleje, zbylou šťávou z limety a nasekaným koriandrem a cibulkou. Podle chuti osolte a opepřete. Do misky položte pecku z avokáda, postará se, aby si směs zachovala před podáváním svěží barvu.
3. Každý plátek slaniny podélně překrojte na polovinu a zabalte do něj krevetu. V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje a zprudka krevety opečte, stačí 3–4 minuty. Jakmile maso zrůžoví, máte hotovo. Bagety potřete avokádem, poklaďte na ně opečené krevety a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Krevety ve spojení s avokádem a slaninou hosty příjemně naladí. Jsou ale poměrně syté, takže pokud míníte podávat celé menu, stačí jeden nebo dva kousky pro každého.
Načítám komentáře...