Kytičkové jednohubky
Seznam surovin
- okurka salátová 1 kus
- mrkev 1 kus
- rohlík 4 kusy (bílý, nebo celozrnný)
- sýr krémový 2 balení (Lučina, či Žervé)
- šunka 2 plátky
- cibulka jarní 1 kus
- pažitka 2 lžíce (nasekaná, nebo kopr)
- smetana 2 lžíce
- jogurt bílý 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Lučinu dejte každou zvlášť do misky, jednu zjemněte smetanou a do druhé vmíchejte jogurt. Šunku a oloupanou cibulku (bez natě) nasekejte nadrobno, vmíchejte do lučiny se smetanou a ochuťte solí.
Do druhé misky vmíchejte nasekanou pažitku (nebo kopr) a také osolte. Okurku omyjte, osušte a škrabkou odloupněte slupku podélně v proužcích asi 1 cm od sebe, takže okurka bude pruhovaná.
Nakrájejte ji na kolečka - kytičky. Mrkev omyjte, oloupejte a vykrojte podélně 4 klínky. Potom ji nakrájejte na tenké plátky měly by vzniknout čtyřlístky.
Rohlíky nakrájejte na kolečka a část z nich namažte jednou pomazánkou a zbytek druhou. Na každý kousek položte okurkovou kytičku, na ni čtyřlístek z mrkve a sepněte párátkem. Nandejte na mísu a podávejte.
Načítám komentáře...