Le Tian s vyšlehaným kozím sýrem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ukrojíme si na každou porci asi 2 - 3 cm silný plátek kozího sýra a nastrouháme ho na jemném struhadle. Mezitím vyšleháme dotuha vychlazenou smetanu ke šlehání a ještě dáme vychladit. Bylinky
(velkolistou petržel a pažitku) nakrájíme nadrobno, přidáme k sýru, osolíme a opepříme bílým pepřem. Přilijeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme vyšlehanou smetanu. Nakonec vmícháme najemno nasekané ořechy, promícháme a dáme vychladit.

Oba konce omyté cukety a lilku nejprve odřízneme a pak je podélně nakrájíme nejlépe na nářezovém stroji na velmi jemné plátky. Plátky cukety a lilku rovnoměrně osolíme a opepříme bílým pepřem a z
obou stran opečeme na pánvi každý druh zvlášť na panenském olivovém oleji.

Opečené plátky naskládáme na sebe a necháme takto vychladnout, ve výsledku budou vláčné.

Nyní připravíme rajčata. Rozkrojíme je na čtvrtky a z každé odstraníme část se semínky, protože pro náš recept se hodí jen dužnina. Takto připravená rajčata pokrájíme na tenké nudličky. Dáme
je do hlubokého talíře a zakápneme kvalitním olivovým olejem a stejným množstvím aromatického suchého bílého vína. Víno s olejem by mělo být v poměru 1 : 1.

Do malých jednoporcových mističek vyskládáme prochladlé opečené plátky cukety a lilku tak, aby zakryly dno a snažíme se je překrývat, aby udržely náplň z kozího sýra. Střídáme oba typy zeleniny. Mističky naplníme připraveným našlehaným kozím sýrem a vrchní část uzavřeme konci plátků, které trochu přimáčkneme. A nyní obsah mističky vyklepneme do dlaně a umístíme do talířů na nachystaná rajčata.

Ozdobíme snítkou pažitky, polovinou vlašského ořechu a podáváme s plátkem čerstvě pečené francouzské bagety.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...