Lentilkové párty chlebíčky
Seznam surovin
- sýr krémový 150 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- máslo pomazánkové 50 gramů
- paprika červená 1/2 kusu
- paprika zelená 1/2 kusu
- paprika žlutá 1/2 kusu
- olej 2 lžíce
- chléb toastový 12 plátků
- sůl
Postup přípravy
Papriky opláchneme, osušíme a kovovým vykrajovátkem o průměru 8 - 12 mm, z něj vykrájíme barevné kroužky - lentilky.
Zbytky paprik několikrát překrojíme a v pánvi s olejem opečeme, přiklopíme a asi 5 minut podusíme. Necháme vychladnout, najemno pokrájíme a dáme do misky. V míse rozšleháme sýr s máslem, osolíme a promícháme.
Pomazánku natřeme na chleby, poklademe "lentilkami"; a popřípadě doplníme pokrájenou pažitkou
nebo bazalkou.
Poznámka k receptu
Recept můžeme urychlit tím, že zbytky paprik pokrájíme bez pečení a pouze z nich po nakrájení vymačkáme v čisté utěrce přebytečnou šťávu. Jinak zde platí i postup v případě, že budeme připravovat chleba s delším předstihem. Do pomazánky je také dobré přidat stroužek utřeného česneku.
Načítám komentáře...