Lilek plněný zeleninou a sýrem
Seznam surovin
- lilek 2 kusy
- cuketa 1 kus (malá)
- paprika červená 1 kus
- rajčata 2 kusy
- bazalka
- pažitka
- petržel kadeřavá/kudrnka
- česnek 4 stroužky
- sýr polotvrdý 120 gramů (Eidam)
- olej olivový 1 decilitr (extra virgin)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Lilek omyjeme, po délce rozpůlíme a vydlabeme. Osolíme i vydlabanou dužninu a necháme 10 minut stát, po té vysajeme vodu ubrouskem. Vydlabané půlky lilku opečeme na grilu.
Dužninu lilku nakrájíme s ostatní zeleninou na kostičky 1x1cm. Na pánev dáme olivový olej a plátky česneku, osmažíme do je sklovata a přidáme zeleninu včetně dužniny. Vše opečeme doměkka a dochutíme solí a sekanými bylinkami.
Směsí naplníme vydlabaný opečený lilek, posypeme sýrem a zapečeme v přiklopeném grilu. Podáváme s pečivem nebo s bramborami jako lehký hlavní chod.
Načítám komentáře...