Lilek s grilovanou slaninou
Seznam surovin
- lilek 2 kusy
- vepřové maso 250 gramů (bok uzený, vařený)
- rukola 1 svazek
- olej olivový 1/2 decilitru
- koření grilovací
Postup přípravy
Lilky nakrájíme na plátky silné 0.5cm. Osolíme je z obou stran a necháme zvlhnout sůl vytáhne z lilku trpkou tekutinu asi 10 - 15minut.
Lilek osušíme papírovou utěrkou a opečeme na grilu z obou stran. Bůček nakrájíme také na plátky a opečeme jej z obou stran.
Opečený lilek i bůček posypeme grilovacím kořením a naskládáme je na hromádky po 3 plátcích do alobalové misky či tácku. Zakápneme olejem a vložíme zapéct na gril. Podáváme s lístky rukoly a čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...