Lomnické suchary
Seznam surovin
- bílek 7 kusů
- cukr moučkový 180 gramů (na obalení)
- mouka pšeničná polohrubá 160 gramů
- máslo 170 gramů
- máslo (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání formy)
- cukr vanilkový 1 balíček
Postup přípravy
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Pak do něj lehce vmíchejte cukr, mouku a nakonec po trochách vlijte rozpuštěné, vlahé máslo. Těsto vlijte do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček a zvolna pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 30 minut.
2. Vychladlý chlebíček pokrájejte na přibližně 1 cm silné plátky a na plechu pokrytém pečicím papírem je dejte sušit do trouby, až lehce zezlátnou.
3. Ještě horké suchary obalujte ve směsi vanilkového a moučkového cukru a skladujte je ve vzduchotěsně uzavřené nádobě.
Poznámka k receptu
Podobně jako hořické trubičky nebo miletínské modlitbičky jsou vyhledávaným jedlým suvenýrem z Podkrkonoší.
Načítám komentáře...