Lososové placičky

Seznam surovin

Dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Petržel oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Mezitím stáhněte lososa z kůže, je-li třeba, a nakrájejte ho na kousky. Cibuli nasekejte nadrobno a byliny nahrubo.

2. Vše vsypte do nádoby vhodné na mixování, přidejte prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a okapanou petržel. Nahrubo rozmixujte, vmíchejte strouhanku a vypracujte směs, která bude dobře držet pohromadě (pokud by byla řídká, přidejte ještě strouhanku).

3. V pánvi rozpalte olej, lžící nanášejte placičky a opečte je z obou stran dozlatova. Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s citronovou kůrou a srirachou, podle chuti osolte a podávejte k placičkám.

Poznámka k receptu

Petržel v placičkách je naše nová tajná zbraň. Díky ní jsou krémově jemné, přitom výrazné. Dip si přiostřete přesně tak, jak ho máte rádi, přidat můžete i trochu citronové šťávy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...