Lososové placičky
Seznam surovin
- losos 1 kus (filet)
- petržel kořenová 2 kusy
- cibule 1 kus
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- vejce 1 kus
- strouhanka 50 gramů
- olej (rostlinný na opékání)
- sůl
- pepř
Dip:
- smetana zakysaná 180 gramů
- citronová kůra (z 1 citronu)
- omáčka (Sriracha podle chuti)
- sůl
Postup přípravy
1. Petržel oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Mezitím stáhněte lososa z kůže, je-li třeba, a nakrájejte ho na kousky. Cibuli nasekejte nadrobno a byliny nahrubo.
2. Vše vsypte do nádoby vhodné na mixování, přidejte prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a okapanou petržel. Nahrubo rozmixujte, vmíchejte strouhanku a vypracujte směs, která bude dobře držet pohromadě (pokud by byla řídká, přidejte ještě strouhanku).
3. V pánvi rozpalte olej, lžící nanášejte placičky a opečte je z obou stran dozlatova. Nakonec smíchejte zakysanou smetanu s citronovou kůrou a srirachou, podle chuti osolte a podávejte k placičkám.
Poznámka k receptu
Petržel v placičkách je naše nová tajná zbraň. Díky ní jsou krémově jemné, přitom výrazné. Dip si přiostřete přesně tak, jak ho máte rádi, přidat můžete i trochu citronové šťávy.
Načítám komentáře...