Makrelové závitky
Seznam surovin
- makrela 2 konzervy (filety)
- slanina 8 plátků
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- olej
- rajčátka cherry 10 kusů
- olej olivový 1 lžíce (extra panenský)
- olivy černé 60 gramů
- ančovičky 4 kusy (filátka)
- kapary 20 gramů
- oregano
- bazalka
Postup přípravy
Makrely vyndejte z konzervy a nechte okapat. Na pánvi rozehřejte olej, ve kterém poté lehce rozdrťte olivy, ančovičky a kapary. Na talíř položte 4 plátky slaniny jeden vedle druhého. Na ně přiložte makrelu tak, aby její kůže byla přímo na slanině.
Na makrelu rovnoměrně rozprostřete připravenou náplň. Rolování slaniny na talíři nám pomůže, aby náplň zůstala uvnitř. Poté obalte v mouce.
Rozehřejte troubu na 220 °C. Pekáč vymažte olejem, vložte makrelové závitky a za občasného otáčení pečte 10 - 15 minut. Po vyndání je vysušte v kuchyňském ubrousku a servírujte se salátem z rajčátek s bazalkou a olivovým olejem.
Načítám komentáře...