MARINOVANÉ OLIVY S ROZMARÝNEM
Seznam surovin
- olivy 1 kilogram (mix černých a zelených)
- olej olivový 500 mililitrů
- česnek 8 stroužků
- tymián 10 snítek
- rozmarýn 1 hrst (velká)
- pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
Postup přípravy
Olivový olej zahřejte na teplotu 36°C, měl by být teplý tak, že v něm udržíte prst. Česnek prolisujte, rozmarýn a tymián nasekejte, z pomeranče oloupejte kůru na širší pruhy. Olivy propláchněte, abyste je zbavili slanosti. Do uzavíratelné nádoby vložte olivy, bylinky, pomerančovou kůru a zalijte olejem. Uložte na chladné a tmavé místo a nechte odstát. Olivy můžete konzumovat hned, ale odležení jim prospěje – doporučujeme alespoň 3 dny.
Poznámka k receptu
na 20 porcí, příprava + odležení
Načítám komentáře...