Měšce s kaviárovou omáčkou
Seznam surovin
- brambory 350 gramů (vařené, studené, oloupané)
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- bílek 1 kus
- moučka škrobová 1 lžička
- sůl
- mouka (na vál)
- olej (na smažení)
Na náplň:
- sýr Ricotta 100 gramů
- hrášek 50 gramů (mražený)
- čočka červená 2 lžíce
- cibulka jarní 1 kus
- vejce 1 kus
- sůl
Na omáčku:
- jogurt bílý 1 decilitr (hustý)
- smetana zakysaná 0,7 decilitru
- kaviár lososový 1 lžíce
- šťáva limetková 2 lžíce
- šťáva zázvorová 1/2 lžičky (z nastrouhaného čerstvého zázvoru)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Z natě cibulky nakrájíme čtyři dlouhé proužky, spaříme je horkou vodou a zchladíme studenou. Čočku uvaříme do poloměkka, krátce před koncem varu k ní přidáme nakrájený zbytek cibulky a rozmrzlý hrášek, necháme přejít varem, scedíme a necháme odkapat. Pak přidáme ricottu a žloutek, osolíme a promícháme.
Brambory nastrouháme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme bílek, posypeme ho moukou se solí a škrobem a rychle zpracujeme těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něj kola o průměru asi 13 cm. Do středu dáme trochu náplně, těsto okolo potřeme rozšlehaným bílkem zbylým z vejce na náplň, těsto nad náplní spojíme k sobě a vytvoříme měšce. Vložíme je do vroucí osolené vody (asi 2 l), opatrně promícháme a vaříme zvolna asi 5 minut.
Mezitím nahřejeme olej a odkapané, částečně zchladlé měšce v něm usmažíme dozlatova. Necháme je odkapat na savém ubrousku, každý ovážeme spařenou natí z cibulky a posadíme do talířků s omáčkou připravenou smícháním smetany, jogurtu, štávy z limetky a zázvoru, ochucené solí a doplněné kaviárem.
Načítám komentáře...