Minimuffinky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 120 gramů
- sýr Mascarpone 60 gramů
- sýr tvrdý 50 gramů (např. Čedar nebo Eidam)
- mléko 0,7 decilitru
- žloutek 1 kus
- olivy černé 1 lžíce (bez pecek)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- tymián 1 lžička
- sůl
- tuk (na vymazání formiček)
Postup přípravy
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme prášek do pečiva, nadrobno nakrájené olivy, lístky otrhané z větvičky tymiánu a jemně nastrouhaný sýr, směs osolíme a dobře promícháme. Nakonec přilijeme mléko rozšlehané s mascarpone a žloutkem. Všechny přísady v míse důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto.
Těsto naplníme pomocí dvou lžiček nebo cukrářského sáčku s hladkou trubičkou do malých papírových nebo vymazaných hliníkových košíčků (jen asi do dvou třetin) a pečeme dozlatova asi 10 minut při 170 °C.
Načítám komentáře...