Mísa "namoč si sám"
Seznam surovin
- tortilové chipsy 1 balení
- mrkev 4 kusy
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- paprika žlutá 1 kus
- okurka salátová 1 kus
- rajčátka cherry 1 balení
- sýr
- klobása
Na DIP:
- jogurt bílý 1 kelímek (smetanový)
- bylinky 2 lžíce (nasekané)
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Smetanový jogurt promícháme v misce s nasekanými bylinkami, ochutíme solí, přidáme nasekaný česnek nebo jemně nakrájené feferonky, opepříme a dip necháme asi 30 minut odležet v chladničce.
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme ji spolu se sýry a uzeninou na nudličky, případně na kostičky (ty pak ještě napíchneme na párátka).
Na větší talíř postavíme menší talíř a do jeho středu misku s dipem. Po obvodu obou talířů rozložíme zeleninu se sýry a uzeninou, přidáme chipsy a vše postavíme doprostřed stolu, aby si každý mohl jednotlivé kousky namáčet do dipu v misce.
Poznámka k receptu
Na servírování je ideální otočný dřevěný podnos, na který postavíte oba talíře s dipem. Stačí pak jen podnos pootočit, abyste měli kousek, který chcete, u sebe. Jako přílohu podávejte na kolečka nakrájené pečivo.
Načítám komentáře...