MOZZARELLA IN CARROZZA MOZZARELLA V KOČÁŘE

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z chlebů odkrojte tmavší kůrky. Čtyři plátky překrojte na půl a pak znovu na půl, abyste získali celkem 16 čtverců, tedy 8 párů. Zbylé chleby pokrájejte na menší trojúhelníčky, celkem jich budete mít 8, tedy 4 páry. (Při servírování totiž různé tvary vypadají lépe.) Všechny páry vyskládejte na pracovní plochu a na polovinu rozdělte mozzarellu, prosciutto a lístky bazalky. Přiklopte zbylými chleby.

2. Vejce našlehejte s mlékem a solí v misce. Do druhé přesypte mouku. Vzniklé sendviče z obou stran protáhněte vaječnou směsí, pak obalte v mouce a nakonec z obou stran osmažte na rozpáleném oleji. Ihned servírujte.

Poznámka k receptu

Za názvem mozzarella v kočáře se skrývá italská smaženka. Z chlebů můžete pochopitelně tvořit i ozdobná kolečka – skvěle to jde s vykrajovátky na cukroví. Tenhle malý, pár sekund trvající trik udělá na stole obrovskou parádu! Servírujte horké.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...