MOZZARELLA IN CARROZZA MOZZARELLA V KOČÁŘE
Seznam surovin
- chléb toastový 6 kusů (plátků)
- sýr Mozzarella 400 gramů (buvolí)
- šunka prosciutto crudo 4 plátky
- bazalka 1 svazek
- vejce 3 kusy
- mléko 100 mililitrů
- mouka (na obalení)
- sůl
- olej slunečnicový (na smažení)
Postup přípravy
1. Z chlebů odkrojte tmavší kůrky. Čtyři plátky překrojte na půl a pak znovu na půl, abyste získali celkem 16 čtverců, tedy 8 párů. Zbylé chleby pokrájejte na menší trojúhelníčky, celkem jich budete mít 8, tedy 4 páry. (Při servírování totiž různé tvary vypadají lépe.) Všechny páry vyskládejte na pracovní plochu a na polovinu rozdělte mozzarellu, prosciutto a lístky bazalky. Přiklopte zbylými chleby.
2. Vejce našlehejte s mlékem a solí v misce. Do druhé přesypte mouku. Vzniklé sendviče z obou stran protáhněte vaječnou směsí, pak obalte v mouce a nakonec z obou stran osmažte na rozpáleném oleji. Ihned servírujte.
Poznámka k receptu
Za názvem mozzarella v kočáře se skrývá italská smaženka. Z chlebů můžete pochopitelně tvořit i ozdobná kolečka – skvěle to jde s vykrajovátky na cukroví. Tenhle malý, pár sekund trvající trik udělá na stole obrovskou parádu! Servírujte horké.
Načítám komentáře...