Mrkvový tatarák
Seznam surovin
- mrkev 500 gramů
- ořechy vlašské 1 hrst (nasekané)
- petrželka velkolistá 1 hrst (velká)
- šťáva citronová
- sýr kozí
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Asi 500 g mrkve nakrájejte na drobné kostičky (pokud máte možnost, vyberte karotku nebo co nejmladší mrkvičky). Přidejte 1 hrst nasekaných vlašských ořechů a velkou hrst nasekané petrželky. Dolaďte citronovou šťávou, vmíchejte nadrobený kozí sýr a případně osolte.
Poznámka k receptu
Základem je dokonale dochucený salát z jednoho druhu zeleniny. Tyhle tataráky obstojí jako předkrm, osvěží jako drobná chuťovka a zahrají si i jako sytá příloha. Pohrajte si s bylinkami, dochucovadly, sýry a ořechy.
Načítám komentáře...