Muffiny s trvanlivým salámem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- salám trvanlivý 150 gramů (jemnězrnný, nakrájený na kolečka)
- olivy černé 100 gramů (bez pecek)
- mléko 2,5 decilitru
- rajčata sušená 60 gramů
- máslo 50 gramů (rozpuštěné)
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
- sýr Parmezán 1 lžíce (jemně nastrouhaný)
- hořčice dijonská 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- jedlá soda 1/2 lžičky
- máslo (na vymazání formy)
- strouhanka (na vysypání formy)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a cukrem. Přilijeme mléko rozmíchané s vejcem, žloutkem, hořčicí, zchladlým máslem a parmazánem a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto. Na závěr do něj vmícháme nakrájená rajčata, překrájené olivy a kolečka salámu.
Připravíme si plech na muffiny (měl by být nejméně na 8 muffinů) a jamky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme je připraveným těstem a pečeme při 170 °C asi 20 minut dozlatova.
Upečené mufffiny opatrně vyklopíme z jamek a necháme je prochladnout. Jsou výborné teplé i studené.
Načítám komentáře...