Okurkový had
Seznam surovin
- chléb toastový (světlý )
- paprika červená 1 kus
- okurky 1 kus (neoloupaná)
- sýr polotvrdý 150 gramů (Eidam silnější plátky)
- salám šunkový 150 gramů
- máslo pomazánkové (pažitkové, na namazání)
Postup přípravy
Neoloupanou okurku nakrájejte na silnější kolečka, kulatým vykrajovátkem (stejný průměr jako kolečka okurky) vykrojte kolečka z eidamu a plátkového chleba. Salám nakrájejte na silnější plátky a podle potřeby též vykrojte kolečka.
Kousky chleba namažte zlehka pomazánkovým máslem a střídavě navlékejte jehlou na silnější nit nebo provázek s uzlíkem na konci: špičku okurky, salám, sýr, chléb, znovu okurku a dále opakujte.
Na druhý konec přijde okurková špička jako hlava hada, do níž vyškrábněte důlky místo očí a zasaďte do nich kousky papriky.
Špičku prořízněte jako tlamu a vložte do ní paprikový jazyk.
Načítám komentáře...