Okurkový tatarák
Seznam surovin
- okurka salátová 1 kus
- máta 1 hrst (nasekaná)
- mandle 1 hrst (nasekané)
- olej olivový 1 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
- feta 100 gramů
Postup přípravy
Okurku (salátovku nebo hadovku) vydrbejte kartáčkem a neoloupanou nakrájejte na kostičky. Smíchejte s 1 hrstí nasekané máty a 1 hrstí nasekaných mandlí. Pak přidejte lžíci nebo 2 olivového oleje a bílého vinného octa a nakonec do směsi rozdrobte asi 100 g fety. Promíchejte a podávejte.
Poznámka k receptu
Základem je dokonale dochucený salát z jednoho druhu zeleniny. Tyhle tataráky obstojí jako předkrm, osvěží jako drobná chuťovka a zahrají si i jako sytá příloha. Pohrajte si s bylinkami, dochucovadly, sýry a ořechy.
Načítám komentáře...