Ořechový chlebíček
Seznam surovin
- mouka celozrnná 250 gramů
- cukr hnědý 40 gramů
- sůl mořská 1 špetka
- mléko 100 mililitrů (vlažné)
- vejce 1 kus
- droždí 15 gramů (= cca 1/3 kostky)
- med 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- ořechy vlašské 150 gramů (nasekané)
- rozinky 50 gramů
Postup přípravy
V části mléka rozmíchejte cukr, rozdrobené droždí se lžící mouky a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte ve zbylém mléce rozšlehané vejce, med, olej, sůl a nakonec vmíchejte po částech mouku. Těsto dobře propracujte a nechte zakryté utěrkou na teplém místě nakynout.
Do nakynutého těsta zadělejte hrubě nasekaná ořechová jádra a vyprané rozinky. Těsto dejte do pečicím papírem vyložené chlebíčkové formy a nechte vykynout, vložte do předehřáté trouby, zvolna pečte asi 35 minut a nechte vychladnout.
Načítám komentáře...