Palačinky s hráškem a kukuřicí
Seznam surovin
- lité těsto 1/3 dávky
- hrášek 200 gramů
- kukuřice sterilovaná 200 gramů (cukrová)
- cibule 1 kus (malá)
- máslo 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na opečení)
- smetana zakysaná (nebo creme fraiche, na ozdobení)
Postup přípravy
Část těsta nalijeme na vymaštěnou pánev, rozlijeme ho krouživými pohyby pánví po celé ploše až do stran a opečeme z jedné strany. Pak palačinku opatrně obrátíme lopatkou nebo nadhozením nad pánev a opečeme i z druhé strany. Před pečením další palačinky pánev opět vymažeme olejem. Takto upečeme asi 8 palačinek.
Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na rozehřátém másle, přidáme kukuřici a po chvilce i hrášek a krátce podusíme. Směs dochutíme solí a pepřem, rozdělíme ji na palačinky, které přehneme na půlky nebo zarolujeme, ozdobíme proužky smetany a ihned podáváme.
Recept na lité těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Nejbezpečnější je palačinku opatrně uvolnit dřevěnou lopatkou nebo špachtlí od okrajů pánve, opatrně ji podebrat a obrátit. Na obrácení můžete využít také druhou pánev, kterou po zahřátí pánev s palačinkou zakryjete, palačinku na ni převrátíte a dopečete. Obracení palačinek nadhazováním nad pánev vyžaduje trochu cviku, ale když připravíte celou dávku těsta, které stačí asi na 25 palačinek, 8 kousků jistě takto zvládnete.
Načítám komentáře...