Palačinky s pečenou paprikou
Seznam surovin
- mléko 400 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 2 kusy
- paprika červená 2 kusy
- sýr krémový 125 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- česnek 2 stroužky
- rukola 1 hrst (velká)
- sůl
- pepř
- olej (na smažení)
Postup přípravy
1. Rozpalte troubu na nejvyšší stupeň a vložte do ní zapékací misku nebo plech s celými paprikami. Pečte 15 minut, až změknou, ale nebudou mít ještě černé puchýřky.
2. Mezitím si připravte těsto na palačinky - smíchejte mléko, mouku a vejce s větší špetkou soli a metličkou vyšlehejte hladkou hmotu. Palačinky postupně osmažte z obou stran dozlatova.
3. Česnek prolisujte do sýru a dobře promíchejte.
4. Vyndejte papriky z trouby. Uchopte je za stopku, špičkou opřete o prkénko a nožem okrajujte proužky dužiny. Každou palačinku potřete sýrem, poklaďte proužky paprik a složte ji na čtvrtiny. Podávejte s rukolou.
Poznámka k receptu
Obvykle se papriky opékají dočerna a pak loupou. Využijte toho, že slupka je chuťově nejvýraznější, a upečte je jen doměkka.
Načítám komentáře...