Pamlsky s bramborovou kaší

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostky, uvaříme je v osolené vodě doměkka, scedíme a ihned prolisujeme do mísy. Přidáme máslo a smetanu a vše vyšleháme na hladkou kaši. Nastříkáme ji pomocí cukrářského sáčku do 10 vhodných sklenic, doplníme některým z pamlsků a ihned podáváme.

Pamlsky:
1. Krevetky s paprikovou salsou
Na 2 lžících oleje orestujeme 4 lžíce nakrájené papriky (žluté a červené), přidáme 1 chilli papričku, 1 jarní cibulku a 1 menší zralé rajče (vše jemně nakrájené), osolíme, podusíme doměkka a v každém poháru doplníme jednou uvařenou oloupanou krevetkou.

2. Ardenská šunka s brusinkami
50 g ardenské (nebo jiné sušené) šunky nakrájíme na nudličky a zvolna opečeme v pánvi s trochou oleje dokřupava. Vyjmeme ji a necháme odkapat na ubrousku. Do pánve přidáme lžičku oleje, 3 lžíce brusinek, lžičku nakrájené čerstvé šalvěje a 1/2 lžičky medu, osolíme, krátce prohřejeme a rozdělíme se šunkou do pohárů.

3. Artyčoky s olivami a sušenými rajčaty
2 nakládané artyčoky nakrájíme na 10 dílků. V šálku smícháme 2 lžíce nakrájených sušených rajčat, 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci nakládaných kaparů, směs rozdělíme do pohárů a každý doplníme dílkem artyčoku a černou olivou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...