Paštika s mandlemi

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu zalijeme v hlubší plastové misce studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak z ní slijeme vodu, misku zakryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí. V jiné plastové misce rozšleháme paštiku s lučinou.

Polovinu mandlí krátce osmahneme nasucho v malém rendlíku, zalijeme smetanou, krátce podusíme a přimícháme do paštiky. Přilijeme želatinu a brandy a směs naplníme do hranaté formy vyložené mikrotenovou fólií. Povrch zakryjeme fólií a paštiku necháme alespoň 4 hodiny tuhnout v chladu. Ztuhlou paštiku opatrně vyjmeme z formy, lehce ji obalíme ve zbylých nasucho opražených a posekaných mandlích, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a doplníme salátem a omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.

Omáčka:
V kastrůlku svaříme oloupanou a drobně nakrájenou šalotku s vínem, medem a pomerančovou kůrou. Když šalotka změkne a tekutina je téměř odpařená, přidáme marmeládu a zvolna vaříme do zhoustnutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...