Paštika s mandlemi
Seznam surovin
- paštika 200 gramů
- mandle 100 gramů
- sýr krémový 100 gramů (Lučina, či Žervé)
- smetana na vaření 2/3 decilitru
- želatina 10 gramů (plátky )
- brandy 1/3 decilitru
- salát 120 gramů (směs listových salátů )
Na omáčku:
- marmeláda 200 gramů (brusinková)
- víno červené 1 decilitr
- med 2 lžíce
- cibule šalotka 1 kus
- pomerančová kůra (kousek)
Postup přípravy
Želatinu zalijeme v hlubší plastové misce studenou vodou a necháme nabobtnat. Pak z ní slijeme vodu, misku zakryjeme fólií a opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se želatina rozpustí. V jiné plastové misce rozšleháme paštiku s lučinou.
Polovinu mandlí krátce osmahneme nasucho v malém rendlíku, zalijeme smetanou, krátce podusíme a přimícháme do paštiky. Přilijeme želatinu a brandy a směs naplníme do hranaté formy vyložené mikrotenovou fólií. Povrch zakryjeme fólií a paštiku necháme alespoň 4 hodiny tuhnout v chladu. Ztuhlou paštiku opatrně vyjmeme z formy, lehce ji obalíme ve zbylých nasucho opražených a posekaných mandlích, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a doplníme salátem a omáčkou. Podáváme s bílým pečivem.
Omáčka:
V kastrůlku svaříme oloupanou a drobně nakrájenou šalotku s vínem, medem a pomerančovou kůrou. Když šalotka změkne a tekutina je téměř odpařená, přidáme marmeládu a zvolna vaříme do zhoustnutí.
Načítám komentáře...