Paštika s voňavým želé

Seznam surovin

Na 12 řezů:

Levandulové želé:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na menší kousky. Pak je společně s polovinou jater a 200g slaniny dvakrát umelte na jemnou fáš. Osolte ji a okořeňte pepřem a muškátovým oříškem. Vidličkou důkladně zašlehejte koňak a nakonec vmíchejte šlehačku.

2. Na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Přidejte druhou polovinu jater. Směs nechte zchladnout, játra pak nakrájejte na menší kousky a opatrně je vmíchejte do masové směsi. Paštikovou formu (terinu) vyložte zbylou, na plátky nakrájenou anglickou slaninou (měla by částečně přesahovat přes okraj formy), naplňte masovou směsí a překryjte přečnívající slaninou.

3. Formu vložte do vodní lázně, ve které paštiku vařte při teplotě 80°C asi hodinu. Po vychladnutí ji vyklopte, nahoře dvakrát potřete levandulovým želé a podávejte dozdobenou čerstvými nebo sušenými levandulovými kvítky.

4. Želé: Plátky želatiny nechte zvláčnět v malém množství sirupu. Zbytek sirupu zahřejte a vmíchejte změklou želatinu. Nechte chvíli stát a pak jí přelijte paštiku.

Recept na Levandulový sirup najdete zde

Poznámka k receptu

Co už může být „francouzštějšího” než pâté – paštika? Natož v levandulovém kabátku!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...