Pečené brambory s dušenými žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Po 15 minutách brambory slijeme a necháme oschnout. Pak je potřeme dvěma lžícemi olivového oleje, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 250 °C je upečeme doměkka.

Z žampionů nakrájíme 8 hezkých plátků, které opečeme zvlášť na malé části zbylého oleje a necháme na ozdobení. Zbylé žampiony a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a společně orestujeme na zbylém oleji. Přidáme tymián (několik větviček si necháme také na ozdobení), oloupané a rozdrcené stroužky česneku, vymačkanou štávu z citronu a pepř, osolíme a promícháme. Na závěr vmícháme pomazánkové máslo a smetanu a již dále nevaříme.

Pečené brambory necháme částečně zchladnout, pak z nich odkrojíme vršky (asi čtvrtinu), vydlabeme část dužniny a brambory naplníme houbovou směsí. Každou ozdobíme plátkem žampionu a snítkou tymiánu a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...