Pečené brambory s roketou a rajčátky
Seznam surovin
- brambory 8 kusů (středně velké)
- rajčátka cherry 200 gramů
- sýr měkký 120 gramů (balkánský)
- roketa 100 gramů
- olej slunečnicový 1/2 decilitru
- olej olivový 2 lžíce
- pesto 1 lžíce
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory důkladně omyjeme, vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Po 15 minutách brambory slijeme a necháme oschnout. Pak je potřeme olivovým olejem, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 250 °C je upečeme doměkka.
Upečené brambory necháme částečně zchladnout, pak z nich odkrojíme vršky (asi čtvrtinu), vydlabeme část dužniny a brambory udržujeme v teple.
Omytá a osušená rajčátka vložíme do pánve s rozehřátým rostlinným olejem a zprudka je ze všech stran opečeme, až na nich začnou praskat slupky. Vyjmeme je a uložíme v teple. Do pánve vložíme očištěné a nakrájené listy rokety, přidáme pesto, krátce promícháme, osolíme a opepříme.
Touto směsí naplníme brambory, přidáme rajčátka, posypeme nahrubo nastrouhaným balkánským sýrem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...