Pečené brambůrky s pršutem a šalvějí

Seznam surovin

Na dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambůrky důkladně omyjeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Nasypeme je do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme je a necháme odkapat a částečně zchladnout.

Na každou půlku brambůrky položíme lístek šalvěje a obalíme ji plátkem pršutu. Brambůrky rozložíme na plech vymazaný olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a upečeme je doměkka.

Během pečení brambůrek si připravíme dip. V sekacím strojku rozsekáme nakrájenou gorgonzolu s lučinou a postupně přilijeme zakysanou smetanu. Směs přelijeme do misky, podle chuti přisolíme, opepříme, vmícháme petrželku a dip podáváme k horkým brambůrkům na dochucení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...