Pěnová pochoutka z lososa
Seznam surovin
- losos 1 konzerva (aljašský ve vlastní šťávě)
- avokádo 2 kusy
- smetana na šlehání
- bílek 1 kus
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- sůl
- pepř černý (mletý - nemusí být)
- olej olivový 1 lžíce (extra virgine)
- chléb
- rukola
Postup přípravy
Lososa vyndejte z konzervy, nechte okapat a nakrájejte na malé kousky.
Avokádo rozřežte a vyndejte dužninu. Našlehejte smetanu a dejte jí do lednice. Asi minutu pomixujte lososa, avokádo, vaječný bílek a šťávu z citrónu. Po vyndání z mixéru vložte do mísy, do které následně přimíchejte našlehanou smetanu a špetku soli. Počkejte, až vytvořená směs dosáhne světlé barvy a trochu si sedne. Ideálně nechte odpočinout v lednici na dvacet minut. Můžete dochutit pepřem a extra panenským olejem.
Servírujeme na plátcích křupavého/opečeného chleba s kouskem rukoly.
Načítám komentáře...