Pikantní grilovací čatní
Seznam surovin
- jablka 2 kusy
- sůl 1 lžička
- rozinky 1 hrst
- cibule 2 kusy
- pepř černý (mletý)
- cukr třtinový 1 lžíce (Korunní - Demerara)
- ořechy vlašské 1 hrst
- feferony 1 kus (nakládané)
- olej 1 lžíce
- kečup 2 lžíce (sladký)
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- česnek 5 stroužků
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a jablka omyjeme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Jablka nakrájíme i se slupkou na kousky, ořechy také nasekáme.
V kastrolu na oleji rozpustíme cukr, hned přidáme cibuli a osmahneme ji, až zesklovatí. Pak přidáme ostatní suroviny - kousky jablek, rozinky, skořici, čerstvě mletý pepř, sůl, sekané ořechy a najemno nasekanou nakládanou feferonku a za občasného míchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když směs získá kašovitou konzistenci, přidáme jemně nasekaný nebo prolisovaný česnek a ještě 5 minut provaříme.
Nakonec přidáme 2 lžíce sladkého kečupu, zamícháme, čatní odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít.
Poznámka k receptu
Toto čatní můžete podávat teplé nebo studené.
Načítám komentáře...