Pikantní jablečné čatní
Seznam surovin
- jablka 4 kusy (kyselá)
- zázvor 60 gramů (čerstvý)
- česnek 8 stroužků
- rozinky 8 lžic
- hřebíček 4 kusy
- ocet 8 lžic
- pepř černý 2 lžičky (mletý)
- cukr hnědý 8 lžic (Korunní)
- šťáva citronová 4 lžíce
- sůl 1 lžička
- paprička chilli červená 4 kusy
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme odkapat.
Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky, ocet, cukr, hřebíček, pepř, sůl, nasekané chilli papričky a citronovou šťávu a vaříme, dokud není vše rozvařené.
Rozvařenou jablečnou směs v mixéru důkladně rozmixujeme, čatní naplníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto ho můžeme uchovat v lednici i několik týdnů.
Načítám komentáře...