Plněná rajčata
Seznam surovin
- rajčata 12 kusů
- šunka parmská 3 plátky
- vepřové maso 200 gramů (krkovice, mletá)
- cibule šalotka 3 kusy
- česnek 1 stroužek
- petržel hladkolistá 1 svazek
- houska 1 kus (starší )
- mléko 100 mililitrů
- vejce 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Z omytých rajčat odkrojíme vršek a použijeme později jako víčko. Vydlabeme vnitřek z rajčat a dáme stranou pro další použití. Vydlabaná rajčata zevnitř prosolíme, položíme otvorem vespod a necháme na sítu odkapat.
Šalotku, česnek a petržel nasekáme nadrobno, housku nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem. Namleté maso, šunku, část rajčatové dužiny a vyždímanou housku promícháme s vejci, přisypeme nakrájenou petržel, šalotku a česnek a důkladně promícháme. Rajčata naplníme masovou směsí a přikryjeme víčkem.
Plech potřeme olejem a naplněná rajčata pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi 30 minut.
Načítám komentáře...