Plněné cuketové závitky
Seznam surovin
- brambory 250 gramů (oloupané)
- cuketa 1 kus
- račí ocásky 100 gramů (vařené)
- cibule šalotka 1 kus (menší)
- smetana 1,2 decilitru
- olej olivový 2 lžíce
- sýr Mascarpone 1 lžíce
- křen 1 lžíce (strouhaný)
- sůl
Postup přípravy
Dvě třetiny brambor překrájíme a dáme vařit do osolené vody. Omytou cuketu nakrájíme podélně na dlouhé plátky. Čtyři nejširší plátky ze středu cukety krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, zchladíme studenou vodou a necháme odkapat.
Smetanu smícháme s křenem a velmi zvolna povaříme asi 10 minut.
Zbytek plátků cukety, zbylou třetinu syrových brambor a oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky, vše podusíme na oleji a odstavíme z ohně. Přidáme nakrájené račí ocásky (čtyři celé ocásky si necháme stranou) a podle chuti přisolíme.
Uvařené brambory scedíme, protlačíme je lisem na brambory, vyšleháme s přecezenou křenovou smetanou a mascarpone dohladka a kaši podle chuti dosolíme.
Čtyři plátky cukety rozložíme na prkénko, rozdělíme na ně podušenou náplň, stočíme je do závitků a přihřejeme v mikrovlnné troubě.
Teplou bramborovou kaši rozdělíme do misek, posadíme do ní prohřáté závitky, každý ozdobíme račím ocáskem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...