Plněné sladké broskve
Seznam surovin
- kompot broskvový 1 sklenice
- sýr krémový 200 gramů (Lučina, nebo podobný sýr)
- smetana na šlehání 1/2 decilitru
- máslo 2 lžíce (změklé)
- sůl
- pepř zelený 1 lžička (sterilovaný, nasekaný)
- pepř barevný (drcený, na posypání)
- salát kadeřavý (na ozdobení)
Postup přípravy
Kompotované půlky broskví necháme dobře odkapat a pak každou ze spodní strany seřízneme ostrým nožem, aby půlky dobře stály.
V misce vyšleháme sýr se smetanou a změklým máslem na hladký krém. Přidáme do něj nasekaný sterilovaný zelený pepř, osolíme ho a dobře promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a do každé půlky broskve nastříkáme úhledný kopeček.
Povrch ozdobíme drceným pepřem a snítkami zeleného kadeřavého salátu, broskve necháme dobře vychladit a podáváme je s opečenými plátky toastového chleba.
Poznámka k receptu
V létě použijte půlky čerstvých broskví, které je dobré předem oloupat. Nařízněte slupku do kříže, broskve ponořte na 30 sekund do vroucí vody a pak prsty slupku stáhněte.
Opravdoví labužníci mohou smetanový sýr nahradit měkkým kozím sýrem.
Načítám komentáře...