Plněný bochníček
Seznam surovin
- paprika červená 4 kusy
- chléb 1 kus (menší, kulatý)
- olej olivový 3 lžíce
- cibule červená 1 kus (menší)
- bazalka 1 hrst (čerstvé lístky)
- olivy zelené 20 kusů (bez pecky)
- sýr Mozzarella 300 gramů (bochánky v nálevu)
- rajčata 2 kusy
- sůl
- pepř černý (čerstvě mletý)
- šunka 2 plátky (velké plátky)
Postup přípravy
Papriky omyjeme, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 - 20 minut. Horké je vložíme do misky, zakryjeme pokličkou a necháme zapařit. Pak z nich odstraníme slupku, rozkrojíme je na poloviny a vyřízneme semeník a přepážky.
Z chleba odkrojíme vrchní část (pokličku) a střídku uvnitř vydlabeme lžící (můžeme ji třeba nakrájet na kostičky a opéct jako krutony do polévky). Vnitřek chleba i spodní část pokličky pak potřeme pomocí mašlovačky olivovým olejem.
Na dno bochníčku rozložíme polovinu pečených paprik. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, posypeme ji několika nakrájenými lístky bazalky a olivami rozkrojenými podélně na půlky. Přidáme jeden bochánek mozzarelly nakrájený na plátky, které se snažíme rozložit po celé ploše až k okrajům. Na sýr rozložíme jedno rajče nakrájené na tenká kolečka, která osolíme, opepříme a posypeme dalšími několika nakrájenými lístky bazalky. Přidáme plátky šunky překrojené na čtvrtiny, další vrstvu uděláme ze zbylých paprik, na ně rozložíme druhý bochánek mozzarelly nakrájený na plátky a pak zbylé rajče nakrájené na plátky, které osolíme a opepříme.
Naplněný bochníček zakryjeme odkrojenou pokličkou a celý ho dobře a pevně zabalíme do mikrotenové fólie. Bochánek dobře zatížíme něčím těžkým a uložíme nejméně na 2 hodiny (nebo ještě lépe přes noc) do chladničky.
Poznámka k receptu
Bochníček můžete nakrájet buď před odjezdem na piknik (na plátky nebo výseče), ale lepší je vzít ho s sebou celý i s prkénkem a nožem, abyste ho nakrájeli až na místě.
Načítám komentáře...