Asijská kachní paštika
Seznam surovin
- játra 500 gramů (kachní)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- máslo 1 lžíce
- koření pěti vůní 1 lžička
- likér Grand Marnier 40 mililitrů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- máslo 100 gramů (změklé)
- máslo 100 gramů (rozpuštěné)
- badyán 1 kus
- pomerančová kůra
Postup přípravy
Očistěte kachní játra, nasekejte cibuli a stroužky česneku. Rozpalte v pánvi lžíci másla a orestujte nejprve cibuli a česnek, pak přisypte játra. Zprudka je opečte, osolte, opepřete a vsypte 1 lžičku koření pěti vůní. Podlijte likérem grand Marnier, nechte ho odpařit a stáhněte z plotny. Vmíchejte smetanu ke šlehání, změklé máslo a a rozmixujte dohladka. Rozdělte paštiku do sklenic a přelijte dalším rozpuštěným máslem, mělo by stačit 100 g. Když začne tuhnout, ozdobte ho hvězdičkou badyánu a pomerančovou kůrou.
Načítám komentáře...