Avokádová pomazánka s vejci
Seznam surovin
- avokádo 2 kusy (zralé)
- vejce 4 kusy (uvařená)
- smetana zakysaná 4 lžíce
- cibulka jarní 1 hrst (nadrobno nasekaná + na ozdobu )
- hořčice plnotučná 1 lžička
- sůl
- pepř cayenský
- pečivo (k podávání)
Postup přípravy
1. Avokáda podélně rozpulte až k pecce a kroucením proti sobě od sebe oddělte obě poloviny. Vyjměte pecku.
2. Pomocí lžíce vydlabejte dužninu a v kuchyňském robotu ji rozmělněte spolu s vejci, se smetanou, s jarní cibulkou a hořčicí na hladkou kaši. Dochuťte a podávejte s pečivem, ozdobené zbylou cibulkou a nahrubo namletým pepřem.
Poznámka k receptu
Avokádová omáčka guacamole dobyla svět. S velikonočními vajíčky si získá i vesmír.
Načítám komentáře...