Bramborová pomazánka
Seznam surovin
- brambory 2 kusy (vařené ve slupce, středně velké )
- rohlík 4 kusy (nebo housky)
- salám trvanlivý 80 gramů
- cibule 1 kus (střední)
- kečup 2 lžíce
- smetana zakysaná 1 lžíce (nebo majonéza )
- česnek 1 stroužek
- worcesterská omáčka 1 lžička (omáčka)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- paprika (mletá, sladká)
- rukola
- pažitka
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na plátky a nasucho je opečeme. Brambory oloupeme a jemně nastrouháme, salám nahrubo umeleme.
Do mísy k bramborám a salámu přidáme jemně nasekanou cibuli, smetanu, worcester a kečup. Vše ochutíme česnekem utřeným se solí a okořeníme.
Směs důkladně promícháme, natřeme ji na plátky opečených rohlíků a nakonec ozdobíme lístky rukoly a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Načítám komentáře...