Bylinková a ostrá rajčatová hořčice
Seznam surovin
Základní hořčice:
- semínka 55 gramů (žlutá hořčičná)
- ocet jablečný 80 mililitrů
- víno bílé 80 mililitrů
- kurkuma 1 lžička
- med 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Bylinky na první variantu:
Na druhou variantu:
- paprika chilli 2 kusy (2-4 kusy)
- rajčatový protlak 2 lžíce
Postup přípravy
1. Všechny ingredience na základní hořčici vložte do misky a promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a nechte 3 dny odstát.
2. Podle toho, pro jakou variantu hořčice se rozhodnete, vmíchejte do základu nasekané bylinky nebo nasekané chilli papričky a rajčatový protlak. Směs rozmixujte dohladka. Pokud je třeba, nařeďte ji 2 lžícemi vody.
Poznámka k receptu
Hořčice sice potřebuje čas na rozležení, ležet si ale může bez vaší péče.
Načítám komentáře...