Celerová pomazánka s krevetami a bazalkou
Seznam surovin
- celer 1 kus (menší)
- jablka 2 kusy (velká, kyselá)
- jogurt bílý 1 kelímek (nízkotučný)
- sýr krémový 1 kus (Žervé: 1 - 2 kusy, přírodní)
- olej olivový
- kapary 1 lžička
- bazalka 1 snítka
- pažitka 1 snítka
- krevety 150 gramů (větší)
Postup přípravy
Celer očistíme, nahrubo nastrouháme, krátce podusíme na olivovém oleji tak, aby zůstal křupavý.
Po vychladnutí přidáme hrubě nastrouhaná jablka, vmícháme jogurt a žervé, přidáme drobně nasekané kapary a bazalku a případně trochu dosolíme.
Vmícháme krevety, pomazánku ozdobíme pažitkou a ihned podáváme s dobrým slunečnicovým chlebem.
Načítám komentáře...