Crostini alla Toscana - Opečené bagetky s paštikou
Seznam surovin
Na paštiku:
- játra 500 gramů (kuřecí)
- víno dezertní 100 mililitrů (Vin Santo)
- majoránka 1 hrst (čerstvá)
- kapary 1 lžíce (v soli)
- ančovičky 4 kusy (v oleji)
- máslo 2 lžíce (+ 2 lžíce do hotové paštiky)
- sůl
- pepř
Na dokončení:
- máslo 200 gramů
- pepř růžový
- bageta (opečená k podávání)
Náplň:
- cibule bílá 1 kus (velká)
Postup přípravy
1. V litinovém hrnci rozpalte olej, máslo a pak do růžova osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Vsypte nasekanou majoránku a nechte krátce opéct. Přidejte očištěná a nakrájená kuřecí játra a opečte do růžova. Vlijte víno, nechte odpařit alkohol a směs osolte a opepřete.
2. Sundejte z tepla, přidejte opláchnuté a okapané kapary, ančovičky a rozmixujte do hladka. Přidat můžete i 2 až 3 lžíce másla - paštika je pak ještě jemnější. Nakonec paštiku rozdělte do skleniček, zalijte rozpuštěným máslem a posypte zlehka nadrceným růžovým pepřem. Nechte vychladit a podávejte na opečených bagetkách.
Poznámka k receptu
Dezertní víno Vin Santo, které se v Toskánsku vyrábí už několik staletí, ančovičky a kapary jsou přesně těmi důvody, proč si na crostini nedat „jen“ obyčejnou kuřecí játrovku.
Načítám komentáře...