Dietní pomazánka z kuřecího masa
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- voda 2 hrnky
- celer 1/4 kusu
- paprika červená 1/2 kusu
- bylinky 1 lžíce (nasekané)
- bobkový list 1 kus (celý)
- nové koření 1/2 lžičky (celé)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí maso a oloupaný celer vložíme do hrnce, přidáme bobkový list a nové koření, zalijeme 2 hrnky vody, osolíme a maso uvaříme doměkka.
Vývar slijeme a maso i celer necháme vychladnout. Pak maso s celerem nakrájíme na kousky, vložíme je do vhodné nádoby, přidáme několik lžic vývaru a vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou pastu.
Na závěr pomazánku ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní na malé kousky nasekanou papriku a nasekané čerstvé bylinky.
Poznámka k receptu
Pomazánku podávejte namazanou na plátcích celozrnné bagety. Pokud nemusíte dodržovat přísnou dietu, přidejte do pomazánky ještě 3 lžíce majonézy nebo 3 lžíce kečupu či 2 lžíce francouzské hořčice.
Načítám komentáře...